Muziekschool


Met muziek door het leven ...

Een mooie uitdrukking, en onze harmonie probeert er dan ook alles aan te doen om de muziek naar de mensen te brengen!

Vroeger beschikten wij over onze eigen muziekschool waar iedereen, zonder enige voorkennis, muziek kon leren. Wij organiseerden zelf jaarlijks opleidingen notenleer, instrument en samenspel.

Vanaf 2016 werken we samen met JMA (Jeugdmuziekatelier De Harp) voor onze muziekopleidingen, en vanaf 2018 is dit DKO geworden. Dit is de kunstacademie die vanaf 2018 ook een afdeling in Zedelgem heeft.

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen starten met muziekatelier. In de eerste twee jaren muziekatelier word je op een speelse manier ondergedompeld in de taal van de muziek. Je leert ritme aanvoelen via muziekspelletjes. Zingen vormt een belangrijk onderdeel in de les. De eerste stappen worden gezet om de taal van de muziek te leren kennen.
Vanaf 8 jaar start je in het derde jaar (L3). Dan leer je alles over de muzieknoten en ook de rusten, maatstreep en solsleutel, forte en piano, crescendo en diminuendo, ...
Als je vanaf 15 jaar start, sluit je aan bij de lessen voor volwassenen.

Vanaf 8 jaar kun je eveneens een keuze maken welk muziekinstrument je wenst te bespelen, en kun je les volgen een professioneel lerarenkorps.

Na een 2 tal jaren muziekinstrument gevolgd te hebben, leer je samen in groep muziek spelen in de lessen samenspel, en daarna ben je klaar om mee te musiceren samen met ons, in de harmonie.

Dit ganse traject van opleidingen + muziekinstrument wordt u volledig gratis aangeboden als je lid bent bent van onze harmonie.

Heeft u interesse in een van onze opleidingen?
Stuur gerust een mailtje naar muziekschool@knaveldegem.be
en wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.

  
 


© 2003 KNA Veldegem. All rights reserved info@knaveldegem.be