Loading Events

« All Events

Kermisdinsdag

dinsdag 4 oktober

Kermisdiesendag … vroeger de hoogdag voor iedere echte Veldegemnaar: zalen De Astrid, De Zamba en De Scheure zaten bomvol van 10u in de ochtend, er was kalkoenschietting in het Boldershof, kindermarkt op schraagtafels buiten op straat, pompoenweging bij Maria Cloedt, alle winkels waren dicht en velen hadden op woensdag een tweede dag verlof nodig om te bekomen!

In de loop der jaren is de volkstoeloop fel verminderd, maar we moeten deze traditie in ere houden. Vanaf volgend jaar komt Kermisdiesendag wat onder druk te staan omdat de facultatieve vrije dag van Sint-Rembert op maandag valt, en een extra dag enkel voor Veldegem valt moeilijk te verdedigen. Daarom werd in overleg met alle partijen beslist om vanaf 2023 Kermisdiesendag om te dopen naar Kermismoandag.

Omdat we het afscheid van Kermisdiesendag niet zomaar willen laten passeren organiseren wij ’s avonds ‘Veldegem zingt’! Onze harmonie zal een half uur muziek spelen die iedereen kan meezingen. De 2 repetities tussen de Corneliusfeesten en Kermisdiesendag zullen we deze nummers oefenen.

Beide optredens zijn zonder majorettes.
Ook onze signaalgevers zijn op beide optredens meer dan welkom!

Dagorde voormiddag:
9 u 30: Verzamelen aan de kerk om na de misviering de Last Post, de Vlaamse Leeuw en de Brabançonne te spelen. Gelieve dus allen stipt aanwezig te zijn.

10 u 00: We starten onze kermistoer.

± 13 u 00: Wie kan het juist voorspellen … : einde optreden.

Dagorde avond:
18 u 45: Verzamelen voor de turnzaal van de Steen (bij goed weer) of binnen in de zaal bij Matthias (bij slecht weer)

19 u 00: Start van onze rondgang door het centrum en langs de kermis.

19 u 30: Start van Veldegem Zingt: wij spelen enkele nummers die iedereen kan meezingen.

20 u 00: Einde van het optreden.

Details

Date:
dinsdag 4 oktober