Muziekschool

Met muziek door het leven …

Een mooie uitdrukking. En onze harmonie probeert er dan ook alles aan te doen om de muziek naar de mensen te brengen!

Voor de opleidingen werken wij samen met DKO. Dit is de kunstacademie die sinds 2018 ook een afdeling in Zedelgem heeft.

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen starten in de eerste graad met Muziekatelier. In de eerste twee jaren Muziekatelier word je op een speelse manier ondergedompeld in de taal van de muziek. Je leert onder andere ritme aanvoelen via muziekspelletjes. Ook zingen vormt een belangrijk onderdeel in de les.

Je kan ook onmiddellijk in de tweede graad starten als je 8 jaar bent. Dan leer je alles over de muzieknoten en ook de rusten, maatstreep en solsleutel, forte en piano, crescendo en diminuendo, … Daarbovenop leer je een muziekinstrument naar keuze bespelen en zet je de eerste stappen in samen musiceren.

Vanaf 15 jaar sluit je aan bij de lessen voor volwassenen.

Eenmaal je je gekozen instrument kan bespelen ben je ook welkom op de wekelijkse repetities van de harmonie op vrijdagavond. Vanaf de derde graad kunnen deze repetities zelfs in aanmerking komen voor je cursus samenspel bij DKO omdat wij een erkende partner zijn van de Kunstacademie.

Je wordt lid van Kunst Na Arbeid zodra je les begint te volgen. Zo investeren wij graag in de toekomst van onze harmonie door je 50% van je inschrijvingsgeld voor de opleiding terug te betalen! En ook voor de huur of huurkoop van een instrument kan je bij ons terecht.

Heeft u interesse in een van onze opleidingen? Stuur gerust een mailtje naar muziekschool@knaveldegem.be en wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.