Corneliusfeesten

Tijdens het weekend van vrijdag 16 tot zondag 18 september 2022 zijn het in ons dorp Veldegem opnieuw terug de Sint-Corneliusfeesten, beter bekend als “de kleine kermesse”. Net als andere jaren zijn wij, de Koninklijke Harmonie Kunst na Arbeid van Veldegem, terug van de partij met tal van activiteiten die doorgaan in de Turnzaal van Vrije Basisschool ‘De Stapsteen’, K. Astridstraat 2, te Veldegem.

Na 2 ingetogen jaren hopen wij dit jaar opnieuw op een top editie! En dus willen we jullie allen opnieuw verwelkomen in de turnzaal.

VRIJDAG 16 september

De hype van het moment is toch wel darts. Dankzij Dancing Dimi en Kim Huybrechts tellen we nu allemaal af van 501, spreken we over shafts en flights, maar ook over legs en sets. En wij bij Kunst na Arbeid konden hier natuurlijk niet op achterblijven. Daarom organiseren wij tijdens het Corneliusweekend een heus dartstoernooi in samenwerking met Shafts ’n Flights Dartshop Veldegem (Vogelwikkestraat 10, Veldegem).

We verwelkomen u graag op vrijdag 16 september 2022 in de turnzaal van VBS De StapSteen (rechts van de kerk, als u voor de kerk staat.). De deelnameprijs bedraagt €8. Er dient verplicht ingeschreven te worden, dit kan via deze link. De deuren gaan open vanaf 19u.

We vragen ook aan iedereen om het regelement op voorhand goed door te nemen: hier te downloaden. Daar kunt u onder andere vinden dat we verwachten dat iedereen zijn/haar eigen pijltjes meebrengt. Opgepast: dit is nog geen definitieve versie. Het spelverloop kan nog worden aangepast naargelang het aantal deelnemers.

We voorzien leuke prijzen voor de winnaar en hebben ook een gezellige lounge bar waar u zal kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Praktische info:

  • Iedereen is welkom, zowel jong als oud, zowel beginners als gevorderden.
  • Er dient verplicht ingeschreven te worden en dit ten laatste tegen 4 september 2022, opgepast: vol is vol! Inschrijven gebeurd via deze link en is definitief na overschrijving.
  • Lees op voorhand goed het regelement door: hier te downloaden
  • Iedereen wordt verwacht zijn/haar eigen pijltjes mee te brengen
  • Iedereen speelt sowieso 5 keer in de poule fase, vooraleer begonnen wordt met de knock-out fase
  • Alle spelers worden at random verdeeld voor de poule fase. Het is dus niet omdat je meerdere personen inschrijft dat je ook de poulefase met deze personen zult spelen.

Met dank aan onze sponsor voor de logistieke ondersteuning :

ZATERDAG 17 september

Op zaterdagnamiddag organiseren wij opnieuw onze jaarlijkse sneukelfietsroute. De fietstocht van ongeveer 30km langs landelijke wegen, is elk jaar een groot succes. Onderweg organiseren we 5 stops waarop een drankje en hapje wordt aangeboden. Wij duimen alvast op mooi weer!
Kaarten kunnen enkel vooraf verkregen worden. Reserveren kan bij voorkeur online via deze link, of op het secretariaat (Stefaan Pysson – info@knaveldegem.be – 0474/52 07 96).

Sneukelroute.

Zaterdagavond komt ook onze jaarlijkse traditionele venditie terug. Het concept is zeer eenvoudig: allerhande beeldjes, schilderijen, kleine meubeltjes, oude fietsen, wijnen en andere rariteiten worden per opbod verkocht aan de aanwezigen in de zaal. En met onze Freddy is de ambiance alvast verzekerd!
Er is ook een gratis tombola voor alle aanwezigen. De venditie start om 20u in de turnzaal en de toegang is gratis.

ZONDAG 18 september

Op zondag kunnen jullie de hele dag terecht in onze (hopelijk zonnige) lounge. Hier zal u kunnen genieten van huisgemaakt ijs en gebak en heerlijk verfrissende cocktails. Om 10u30 gaat onze harmonie dan op stap voor een wandelconcert doorheen het dorp.

Voor degene die zich afvragen waar onze majorettes zijn op zondag: Zij hebben hun jaarlijkse show tijdens de Corneliusfeesten verplaatst. Vanaf nu zijn onze majorettes te bewonderen tijdens het KNA-weekend in april. Zet dus alvast 16 april 2023 in uw agenda en hou zeker deze pagina in de gaten als u hen nog eens aan het werk wil zien!

We hopen jullie allen te verwelkomen op ons kermisweekend!

Begin september wordt ook een reclamefolder verspreid onder alle inwoners van Veldegem, met hierop al onze activiteiten.
U kan deze folder ook online raadplegen door op deze link te klikken.

Voor meer info over onze activiteiten kunt u zich altijd wenden tot info@knaveldegem.be