Corneliusfeesten 2023

Tijdens het weekend van vrijdag 15 tot zondag 17 september 2023 zijn het in ons dorp Veldegem opnieuw terug de Sint-Corneliusfeesten, beter bekend als “de kleine kermesse”. Net als andere jaren zijn wij, de Koninklijke Harmonie Kunst na Arbeid van Veldegem, terug van de partij met tal van activiteiten die doorgaan in de Turnzaal van Vrije Basisschool ‘De Stapsteen’, K. Astridstraat 2, te Veldegem.

We hopen dit jaar opnieuw op een top editie, en willen jullie allen opnieuw verwelkomen in de turnzaal.

VRIJDAG 15 september 2023

Op vrijdag 15 september 2023 organiseert Kunst Na Arbeid Veldegem voor de tweede maal een spannend en gezellig dartstornooi. Het belooft opnieuw een geweldige avond te worden voor alle dartsfans in Veldegem en omstreken. Of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon graag een pijltje gooit met vrienden, iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit toernooi!

Het dartstornooi vindt plaats in de turnzaal van De Steen. In samenwerking met dartshop Shafts ’n Flights Veldegem zorgen we voor professionele dartborden, perfecte verlichting en een geweldige sfeer!

De deelnameprijs voor dit dartstornooi bedraagt slechts €8 per persoon. Deze kleine investering biedt de deelnemers niet alleen de mogelijkheid om deel te nemen aan een opwindend sportevenement, maar ook om samen te komen met andere dartsliefhebbers en nieuwe vrienden te maken. Het toernooi is opengesteld voor mensen van alle leeftijden, dus aarzel niet om je in te schrijven, ongeacht je ervaringsniveau. De deelnemers zullen strijden om de felbegeerde titel van dartskampioen van KNA Veldegem en maken ook kans op leuke prijzen. Van spectaculaire worpen tot zenuwslopende finales, het toernooi zal ongetwijfeld het beste in elke darter naar boven halen. 

Voor degenen die niet willen deelnemen aan het toernooi is er nog steeds genoeg te beleven. Er zullen drankjes en snacks beschikbaar zijn, we zorgen voor een gezellige lounge en er is ook een leuke vrije wedstrijd. Zo kunnen ook toeschouwers en supporters genieten van een ontspannen en leuke avond vol plezier!

Opgepast! Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je vandaag nog in, voor je te laat bent! Inschrijven kan tot en met 3 september of tot het evenement volzet is.

Praktische info:

  • Iedereen is welkom, zowel jong als oud, zowel beginners als gevorderden.
  • Er dient verplicht ingeschreven te worden en dit ten laatste tegen 3 september 2023, opgepast: vol is vol! Inschrijven gebeurd via deze link en is definitief na overschrijving.
  • Lees op voorhand goed het reglement door: hier te downloaden
  • Iedereen wordt verwacht zijn/haar eigen pijltjes mee te brengen
  • Iedereen speelt sowieso 5 keer in de poule fase, vooraleer begonnen wordt met de knock-out fase
  • Alle spelers worden at random verdeeld voor de poule fase. Het is dus niet omdat je meerdere personen inschrijft dat je ook de poulefase met deze personen zult spelen.

Met dank aan onze sponsor voor de logistieke ondersteuning :

ZATERDAG 16 september 2023

Op zaterdagnamiddag 16 september 2023 organiseert Kunst Na Arbeid Veldegem opnieuw een heerlijke sneukel fietsroute langs landelijke wegen. De fietstocht van ongeveer 30km belooft een geweldige ervaring te worden voor alle fiets- en levensgenieters uit de regio. Onderwerg zullen er maar liefst 5 sneukelstops zijn, waar je kunt genieten van een hapje en een moment van rust en ontspanning. 

Wat is er nu beter dan genieten van een prachtige fietstocht door het fraaie landschap in de omgeving van Veldegem, terwijl je onderweg de kans krijgt om allerlei heerlijke hapjes te proeven? Tijdens deze sneukelroute van KNA Veldegem staat gezelligheid, samen zijn en genieten centraal. Of je nu alleen komt, met vrienden of met het hele gezin, het belooft een fantastische dag te worden!

Om ervoor te zorgen dat de sneukelroute vlot verloopt en dat iedereen voldoende tijd heeft om van de stops te genieten, is vooraf inschrijven noodzakelijk. Er zijn twee verschillende timeslots beschikbaar: van 12u tot 13u en van 13u tot 14u. Op die manier kan iedereen op zijn eigen tempo de route afleggen en optimaal genieten van de sneukelstops. Deelname aan deze fietstocht bedraagt slechts €15 per persoon. Dit omvat niet alleen de heerlijke sneukelingen onderweg, maar ook de gezelligheid en ervaring. Inschrijven kan tot en met maandag 11 september, tenzij eerder volzet.

KNA Veldegem zorgt ervoor dat de fietsroute perfect is uitgestippeld, zodat je langs de mooiste landelijke wegen fiets. Ook de sneukelstops worden zorgvuldig uitgekozen voor een perfect rustmomentje. 

Reserveren kan bij voorkeur online via deze link, of op het secretariaat (Stefaan Pysson – info@knaveldegem.be – 0474/52 07 96).

Sneukelroute.

Zaterdagavond komt ook onze jaarlijkse traditionele venditie terug. Het concept is zeer eenvoudig: allerhande beeldjes, schilderijen, kleine meubeltjes, oude fietsen, wijnen en andere rariteiten worden per opbod verkocht aan de aanwezigen in de zaal. En met onze Freddy is de ambiance alvast verzekerd!
Er is ook een gratis tombola voor alle aanwezigen. De venditie start om 20u in de turnzaal en de toegang is gratis.

ZONDAG 17 september 2023

Op zondag 17 september is er opnieuw rommelmarkt in het dorp, waardoor er een levendige en gezellige sfeer heerst. Om 11u starten we met een wandelconcert, waarbij we samen optrekken met onze verbroederde fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle. Ze zijn bij ons te gast ter ere van het 10-jarig jubileum van onze verbroedering en wij stellen hen met veel plezier aan jullie voor. Maar ook in de namiddag wordt de muzikaliteit verder gezet. Om 14u30 geeft onze verbroederde fanfare SPH een jubileumconcert voor de kerk. Ze laten hun beste muzikale talenten horen en zorgen voor een gezellige sfeer, jij komt toch ook kijken?

Kunst na Arbeid Veldegem verwelkomt jullie daarnaast graag vanaf 13u in hun KNA-Tea room in samenwerking met Tante Jeanne en De Cremerie. Bij mooi weer wordt het genieten buiten in de loungebar en bij slecht weer verplaatsen we ons naar binnen.

Maar dat is nog niet alles! Ook ’s morgens zijn bezoekers van harte welkom bij KNA Veldegem voor een heerlijk ontbijt uit het vuistje. Of ze nu komen genieten van het muzikale programma of om te snuffelen op de rommelmarkt, iedereen kan de dag goed beginnen met een smakelijk ontbijtje bij ons!

Kortom, de Corneliusfeesten bij KNA Veldegem beloven opnieuw een weekend vol gezelligheid, muziek en ambiance te worden!

We hopen jullie allen te verwelkomen op ons kermisweekend!

Begin september wordt ook een reclamefolder verspreid onder alle inwoners van Veldegem, met hierop al onze activiteiten.
U kan deze folder ook online raadplegen door op deze link te klikken.

Voor meer info over onze activiteiten kunt u zich altijd wenden tot info@knaveldegem.be